aneps.sk

Asociácia Nepočujúcich Slovenska

Čo spôsobuje štipľavosť papričiek?

Jalapeno, Habanero, Carolina Reaper a mnoho iných papričiek sú obľúbené po celom svete. Vyzerajú rôzne, ale majú jedno spoločné. Je to kapsaicín a spôsobuje štipľavosť. Štiplavejšia paprička má viac kapsaicínu. Čistý kapsaicín má 15-16 miliónov jednotiek SHU. SHU je stupnica ostrosti. Papričky majú pozitívne účinky. Viac informácii sa dozviete na videu.

Zdroj: Čili papričky: Majú množstvo antiúčinkov – Jedlo – Žena – Pravda.skhttps://zena.pravda.sk/…/545319-cili-papricky-maju…/

Užitočné informácie | Stupnica SHU | Štípe to – eshop (stipeto.sk)https://www.stipeto.sk/…/5-Uzitocne…/1-Stupnica-SHUSvetový rekord: Zjedol 80 extra štipľavých chilli papričiek!https://tivi.cas.sk/…/svetovy-rekord-zjedol-80-extra…/